Houtrotherstel

Last van verrotte onderdorpels, aangetaste kozijnen of doorgerotte balustrades? Decofix Schilderwerken is specialist in houtrot reparatie. Onze vakmensen zijn  gecertificeerd en kunnen elke vorm van houtrot aanpakken. Dit vakwerk combineren we met verregaande garanties en kraakheldere communicatie. Voor, tijdens en na de klus.


De kracht van hout

Houtwerk geeft een pand net dat beetje extra karakter. De gevreesde vijand is houtrot. Het kan een groot probleem vormen in onderdorpels, kozijnen, deuren en andere houten onderdelen, en ligt soms eerder op de loer dan je denkt. Door bijvoorbeeld slechte ventilatie, te dun aangebracht of verweerd schilderwerk. Vocht vindt zijn weg door het schilderwerk, met houtrot als ongelukkig eindstation.

Bij Decofix snappen we de waarde van authentiek houtwerk. En waarom die waarde behouden moet blijven. En ook hóé die behouden moet blijven. We hebben ons in de loop der jaren gespecialiseerd in houtrot reparaties.Houtrot reparatie specialist

Al jarenlang zijn wij een toonaangevend bedrijf in het aanpakken en herstellen van houtrotproblemen in Groningen. We brengen een pand terug in de origineel lijkende staat en zorgen tegelijkertijd voor vernieuwde bescherming. Van de allernieuwste woningen tot aan de oudste karakteristieke panden. Dit doen we niet alleen heel zorgvuldig, maar ook heel duurzaam.

Hourot reparatie en sanering

Uiterst zorgvuldig inspecteren we al het houtwerk dat jouw pand rijk is. Inclusief de moeilijk bereikbare plekken die doorgaans worden overgeslagen. Voordat we beginnen met het schilderwerk, verwijderen we het aangetaste hout volledig tot aan het gezonde hout. Houtrot breidt zich namelijk uit onder de nieuwe verflaag. Niet met beitels of ander gereedschap, maar met een speciale machine. Met deze machine blijft de houtstructuur behouden en is de hechting optimaal. Zo kan er geen vocht in de houten onderdelen trekken en wordt het ontstaan van problemen voorkomen.

Ervaring heeft ons geleerd dat polyester plamuur of acrylaatkit niet geschikt is voor het buitenschilderwerk. Wel goedkoop, niet duurzaam. Veel beter is om een goede 2-componenten epoxy te gebruiken in houtrot reparaties. Met deze epoxyplamuren wordt iedere zwakke plek in het hout duurzaam hersteld. Na houtrot reparatie van Decofix is al het houtwerk weer als nieuw. En jouw pand weer de blikvanger van de straat.

 

Weten wat wij voor jou kunnen betekenen? Vraag geheel vrijblijvend een offerte aan.

Houtrot voorkomen

Symptomen van houtrot moeten direct behandeld worden. Hoe eerder, hoe beter. Houtrot behandelen in een vroegtijdig stadium voorkomt mogelijk hoge kosten. In sommige gevallen is reparatie namelijk geen optie meer. Kozijnen, raamdelen of deuren moeten dan (deels) vervangen worden. In dit geval leveren en plaatsen wij álles wat nodig is. Desalniettemin, voorkomen is beter dan genezen. Cliché, maar waar. Ontdek hier hoe je houtrot kunt herkennen.